ZONNEWEELDE BESTAAT IN 2022 AL WEER 20 JAAR!

Het aankomende 4e lustrum wordt gevierd met goed nieuws!

Zonneweelde wijngaard

Bij deze foto herkent u, als frequente Zonneweelde-drinker, natuurlijk meteen de Slanghoek vallei met op de achtergrond de karakteristieke vormen van de berg, die model heeft gestaan voor ons zo fraaie logo op de fles. En dat logo voeren wij dit jaar al weer bijna 20 jaar, met heel veel succes en bovendien ook veel plezier!

We willen dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Zo’n vijf jaar geleden hebben wij een nieuw Zonneweelde Membership ingesteld, dat meer aansluit op de huidige tijd waarin wij leven. Bij overgang naar uw nieuwe vorm van lidmaatschap kreeg u bij eerste inschrijving een mooie doos cadeau met al onze wijnen. Ook hebben velen van u gebruik gemaakt van de mogelijkheid deze doos aan een ander, een nieuw lid, te schenken. Tevens werd u na een jaar uitgenodigd om uw lidmaatschap te verlengen, zodat u ook het daarop volgende jaar wederom kon genieten van 25% korting op uw Zonneweelde wijnen en 10% op uw Breedeweelde wijnen.

Wij zijn u veel dank verschuldigd. Door uw jarenlange ondersteuning, in vele gevallen vanaf het eerste uur, hebben wij het Zonneweelde wijnmerk zowel letterlijk als figuurlijk op de kaart kunnen zetten. Speciaal voor u willen wij iets terugdoen door het jaarlijkse lidmaatschapsgeld voorgoed achterwege te laten. Dus, door éénmalig lid te zijn geworden heeft u nu het recht om, zo lang wij deze wijnen produceren, Zonneweelde wijnen te kopen met 25% korting (10% voor Breedeweelde) zonder dat u dat jaarlijks nog eens een membership bijdrage kost!

Alleen een nieuw aangebracht lid moet nog in de toekomst 60 euro voldoen (dit was 50 euro maar deze prijs hebben we moeten aanpassen vanwege gestegen kosten), maar daarvoor krijgt hij of zij dan ook weer de doos met onze beste 6 wijnen. Uw eigen webpagina met log-in blijft onverminderd van kracht en blijft hét instrument om op een simpele manier uw bestellingen te continueren.

Dit is echter nog niet alles; periodiek zullen wij u via speciale acties in de gelegenheid stellen om ook andere wijnen uit het gamma van Het Wijnhuis met aangename kortingspercentages te kunnen verwerven, exclusief voor de Zonneweelde Members! Zo hebben we onlangs besloten dat u ook alle andere Zuid Afrikaanse wijnen die via Het Wijnhuis worden geïmporteerd via uw Membership website met 10% korting kunt bestellen. Daar zitten gerenommeerde namen als Simonsig, Rupert & Rothschild, Groote Post, Meerendal en Vriesenhof bij.

Nieuwe Zonneweelde wijn in de pipeline…

Omdat ook wij willen blijven vernieuwen, hebben wij nagedacht over de introductie van nieuwe Zonneweelde wijnen. Dat moeten wijnen worden die op geen enkele manier lijken op een reeds bestaande Zonneweelde wijn. En dat brengt ons soms weer bij druivenrassen die wel in de Slanghoek vallei worden gebouwd maar die tot nu toe nog niet hun weg hebben gevonden naar een Zonneweelde fles.

De leden van het winemakers team hebben zich de afgelopen tijd bezig gehouden met de ontwikkeling van nieuwe rode blends en andere producten.

ZONNEWEELDE PINOT2 (spreek uit: Pinot kwadraat)

Met de introductie van deze nieuwe rode blend gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De Pinot Noir druif mag eigenlijk niet ontbreken in onze range. Wij hebben deze wijn geblend met de enige druif die in Zuid Afrika als nationale trots geldt, de Pinotage. Vanwege het specifieke karakter van de Pinotage is de hoeveelheid procentueel gezien in de minderheid, de meerderheid behoort dus toe aan de Pinot Noir. Op zomerse dagen kunt u er ook voor opteren om deze wijn koel te serveren.

ZONNEWEELDE TRIPLE AaA

Op veler verzoek hebben wij het initiatief genomen om een rode blend te gaan introduceren, waarbij twee van onze druiven van het eerste plan een hoofdrol zullen vertolken t.w. de Shiraz en de Cabernet Sauvignon. Om dit geheel een finishing touch te geven, voegen wij er nog een klein beetje Malbec aan toe. Deze staat als het ware voor de kleine ‘a’ in de Triple AaA en zo begrijpt u meteen hoe we aan deze naam zijn gekomen.

ZONNEWEELDE LEGENDS (LICHT GEËIKTE CHENIN BLANC)

Met de nodige trots kondigen wij deze nieuwe witte wijn aan. Alom is bekend dat Zuid Afrika inmiddels beroemd is voor zijn Chenin Blanc, lokaal ook wel Steen Druif genoemd, omdat nu eenmaal de combinatie van terroir en klimaat ideaal is voor de ontwikkeling van deze zo fraaie witte druif. Onze wijnmakers hebben een manier gevonden om met een lichte eik lagering deze druif en daarmee deze wijn naar een absoluut top niveau te brengen.

ZONNEWEELDE AVONTROODT MAGNUM (1,5l)

Vanaf jaargang 2015 hebben wij onze rode top wijn Avontroodt ook beschikbaar in een 1,5 liter fles, ze z.g. Magnum. Ideaal voor grotere gezelschappen, maar ook als kleurrijk cadeau om iemand echt mee te verrassen. Vanwege een andere, zeldzamere fles, een groter etiket enz. kost een magnum nu eenmaal altijd iets meer dan de dubbele prijs van een standaard fles, maar we hebben de extra kosten in de hand kunnen houden.

Wij raden u aan de pagina met de wijnen goed in de gaten te houden om te kunnen zien wanneer deze nieuwe wijnen in uw webwinkel beschikbaar komen. Vanzelfsprekend kunt u er op vertrouwen dat vanaf het moment van introductie uw 25% korting van kracht zal zijn.

De foto hieronder laat het beeld zien van een boom die wel erg “kurk droog” is! Gelukkig is dit maar mensenwerk…

Kurkboom

Veel plezier met de wijnen, PROOST!

Augustus 2020